EUR 1.9558
USD 1.6405
CHF 1.8066
GBP 2.1867
CNY 2.4940
you tube
mobile version

Агенция "Митници" отне лиценз на Лукойл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Агенция "Митници" отне лиценз на Лукойл

mail13:05 | 22.04.2013прегледи 843 коментарикоментари 0


С решение на директора на Агенцията "Митници" от днес, 22 април, е отнет лицензът на "Лукойл България" ЕООД, за управление на данъчен склад с адрес "Продуктопроводи" - продуктопровод от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци". Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Митници"
Решението е на базата на извършените проверки за съответствие на средствата за измерване и контрол в данъчния склад на изискванията на Наредба номер 3, се посочва в съобщението.
На 31 март 2013 г. изтече срокът, в който "Лукойл България" ЕООД трябваше да приведе дейността си в съответствие с изискванията на Наредба номер 3. До тази дата трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на енергийни продукти във и от нефтопровода към или от прилежащите му складови бази, част от  данъчния склад. Преди седмица Агенцията "Митници" уведоми "Лукойл България" ЕООД, че поставените уреди не предават данни към информационната система на Агенцията и че е установено несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност.

Преди това проверка на Митницата "Столична" на място установи, че в една от базите на "Лукойл България" ЕООД няма монтирани средства за измерване и контрол, а в друга, че те не са свързани. Във връзка с това от 9 до 12 април митнически служители са извършили проверка в данъчния склад, при която са установили, че в две от базите монтираните сензори не
функционират, като в едната са открити тръбни отклонения, даващивъзможност за заобикаляне на сензорите. В други две бази уредите функционират, без да предават данни към информационната система на Агенция "Митници", и също са открити тръбни отклонения. Повторна проверка на 18 и 19 април в една от базите отново установи, че поставените уреди не отговарят на изискванията на Наредбата. Отново са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на измервателните уреди, се посочва в съобщението.
Във връзка с това Агенцията "Митници" констатира, че лицензът, издаден на лицензирания складодържател "Лукойл България" ЕООД, за управление на данъчен склад с адрес
"Продуктопроводи - продуктопровод от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци" следва да бъде отнет.
Решението е връчено на "Лукойл България" ЕООД и подлежи на предварително изпълнение. Решението може да бъде обжалвано пред съда. Междувременно на 19 април Агенцията "Митници" е уведомила "Лукойл Нефтохим Бургас" АД , че Актът за съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове на данъчен склад "Нефтопристанище Росенец" е издаден на 11 април, без да се известни констатираните по-късно обстоятелства. От Агенция "Митници" припомнят на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, че срокът за привеждане в съответствие с изискванията на Наредба номер 3 на данъчен склад "Нефтопристанище Росенец" е 1 юни 2013 г. и са информирали за случая президента на "Лукойл" Вагит Алекперов.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg