EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Луковит: Водата негодна за пиене

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Луковит: Водата негодна за пиене

mail14:10 | 27.02.2012прегледи 561 коментарикоментари 0


Няма опасност от преливане на язовир Тича. Той продължава да бъде изпускан с 12 кубически метра в секунда, съобщи Юлиян Вълчев, управител на шуменското дружество„ Напоителни системи“, информира БНР. При обилното снеготопене през почивните дни, нивото на язовира се е покачило с 63 см. До преливния ръб остават 2,40 м.
Обилното снеготопене предизвика размътване на водата от извора "Златна Панега", който снабдява общините Луковит и Червен бряг. Водата е негодна за пиене и от общината в Луковит призовават хората да използват бутилирана вода.
Откриването на пътя за Гърция през прохода Маказа ще бъде забавено поне с пет месеца, твърди депутатът Димчо Михалевски. Причината за това е огромно свлачище на гръцка територия, затрупало голям участък на новопостроеното шосе. За тази информация Михалевски се позова на свои гръцки колеги. Заради обилните валежи и снеготопенето в планината, хиляди тонове скали и земна маса са срутени върху платното между третия и четвъртия тунел на пътя от границата до град Комотини. Очакванията на българската страна бяха новият граничен пункт с Гърция да бъде отворен в началото на май.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg