EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Лот 3.2 на АМ „Струма“ започва през 2019

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лот 3.2 на АМ „Струма“ започва през 2019

mail15:13 | 12.05.2017прегледи 1025 коментарикоментари 0


„Държавният и общественият интерес са свързани с внедряването на тол таксите“, каза за Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той припомни, че досега процедурата е била обжалвана осем пъти. След като тол системата стане факт, постъпленията в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат с над половин милиард повече годишно.
Изключително важни теми при изграждането и поддръжката на републиканската пътна мрежа са ефективното изразходване на средствата, контролът при изграждането и разходването на публичния ресурс, както и въвеждането на тол таксите. Второкласната и третокласната пътна мрежа са в лошо състояние поради недофинансирането на пътния сектор, обясни министърът.
И в настоящия мандат сред основните приоритети в работата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат пътищата, включително изграждането на нови отсечки от магистралния пръстен на страната. Приоритетни остават завършването АМ „Хемус“ и АМ „Струма“.
Министърът коментира още, че изграждането на Лот 3.2 на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле може да започне през 2019 година, ако бъдат ускорени процедурите, свързани с оценката на въздействието върху околната среда, както и обществените обсъждания. При старт на строителството през 2019 година, четиригодишният срок за завършване на отсечката е обозрим. Спазвайки сроковете, няма да загубим европейско финансиране, увери регионалният министър.
По отношение на предвидения за изграждане мост през Кресненското дефиле Николай Нанков коментира, че това е най-доброто решение, а безопасността на пътуващите е водеща. „Вариантът, към който се насочва журито, и ние, е запазване на трасето от Кресна към Симитли с източен вариант за преминаване“, допълни министър Нанков.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888