EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лот 1 АМ "Марица" още се бави

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лот 1 АМ "Марица" още се бави

mail08:55 | 14.09.2015прегледи 1725 коментарикоментари 0


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров провериха напредъка на строителните работи по ЛОТ 1 на автомагистрала „Марица“. Това е участъкът от Оризово до Димитровград с дължина от 31.4 км. Изпълнителят на обекта отчете изпълнение на 75 на сто. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
По време на инспекцията беше установено, че в по-голяма част от трасето строителството се изпълнява с много добри темпове, но за 6 км от обекта е необходима изключителна мобилизация както на работна сила, така и на технически ресурс, предвид наближаването на есента и зачестяването на валежите. Строителството на обекта трябва да приключи до края на октомври.
Всички съоръжения по обекта вече са напълно изградени, установиха на проверката министър Павлова и инж. Лазаров. Става въпрос за 22 големи съоръжения - 8 селскостопански подлеза, 10 надлеза и 4 моста. Реконструирани са и съоръженията на напоителни системи, водопроводи и електрически далекопроводи.
Министър Лиляна Павлова беше категорична, че за да се спази крайният срок за изпълнение на отсечката от Оризово до Димитровград - края на октомври, вече не подлежи на удължаване, както беше правено няколкократно досега. Строителят увери инспектиращите, че ще спази пусковия срок.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg