EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лондон отлага решение за нова АЕЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лондон отлага решение за нова АЕЦ

mail09:05 | 01.08.2016прегледи 574 коментарикоментари 0


Британските власти отложиха до есента взимането на окончателно решение за строителството на АЕЦ „Хинкли Пойнт“ – първата атомна централа в страната за последните 20 г., предава BBC.
По-рано Съветът на директорите на френската енергийна компания EDF, която ще финансира голяма част от строителството на АЕЦ-а, утвърдиха проекта за атомната централа.
Подписването на договора беше планирано за отминалия петък, но британският министър Грек Кларк заяви, че правителството „внимателно ще претегли за и против“, преди да подкрепи проекта.

 Тереза Мей тайно е поискала стриктни проверки с оглед националната сигурност на китайските компании, желаещи да придобият британски компании, разкрива бивш член на правителството. Сър Винс Кейбъл, бивш министър на търговията, каза, че настоящият британски премиер е имал „обща предубеденост“ срещу китайските инвестиции във Великобритания и е искала да подражава на американските правила за забрана на чуждестранни придобивания в ощърб на националната сигурност.
Разкритието идва след като Мей отложи решението за разрешаване започването на подкрепения от Китай проект за АЕЦ „Хинкли Пойнт“. Пред вестник The Telegraph Сър Винс подробно разказва за отдавнашните опасения на Мей относно сигурността във връзка с участието на Китай в плана за АЕЦ на стойност 18 млрд. лири в Съмърсет и други свързани с Китай бизнеси.
По думите му, тя „никога не е била напълно доволна от Хуауей“, китайската телекомуникационна компания партнираща си с Бритиш телеком.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg