EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Линията Баку-София открита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Линията Баку-София открита

mail07:06 | 17.01.2018прегледи 10738 коментарикоментари 0


Премиерите на Азербайджан и България Артур Расизаде и Бойко Борисов откриха на летище Гейдар Алиев новата авиолиния Баку-София, съобщи БТА.
Полетите ще се извършват един път седмично с азерската ниcкотарифна авиокомпания "Buta Airways", която е дъщерна компания на националния авиопревозвач "Azerbaijan Airlines". По този начин България става първата дестинация в Европейския съюз, където "Buta Airways" ще осъществява директни полети.
Според двамата премиери директната самолетна линия между столиците на България и Азербайджан ще допринесе за развитието на бизнес и икономическите връзки и ще популяризира туризма на двете страни. "Българите могат сега да пътуват само за 29 евро в тази прекрасна страна", каза Борисов.
След приземяването на първия полет от Баку на летище София министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие и на българска земя първата редовна въздушна линия между България и Азербайджан. Събитието се организира съвместно с извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България Н. Пр. Наргиз Гурбанова.


Тагове: Баку, София, полети
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158