EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лидл отвори 14 магазина, цените ниски

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лидл отвори 14 магазина, цените ниски

mail12:04 | 25.11.2010прегледи 6989 коментарикоментари 0


Десетки граждани очакваха отварянето на магазина "Lidl" на бул. "Сливница" още от тъмни зори. Предимно възрастни хора се редят по опашките в очакване да получат достъп до евтините стоки, които се предлагат. Изключителни усилия костваше на охранителите на търговския обект да осигурят реда, тъй като веднага след официалното откриване в 8.00 часа граждани започнаха да се блъскат с количките си за пазаруване пред входа на супермаркета. На мястото пристигнаха и служители на МВР, за да ги подпомогнат в почти неизпълнимото им начинание. Столичани обаче така и не пожелаха да се изтеглят назад, както ги съветваха охранителите. Възрастни дами крещяха от притискането на количките, докато по-млади господа им обясняваха, че мястото не е подходящо за пенсионери, а из тълпата се чуваше и женски глас, който съобщаваше, че собственичката му е бременна. Трети се оплакаха, че закъсняват за работа и трябвало да влизат с предимство.
"Да пазаруваме с удоволствие и да имаме повече пари за пазаруване", пожела столичният кмет Йорданка Фандъкова. Министър Росен Плевнелиев подчерта, че инвестицията на компанията започва преди три години и до момента възлиза на над 130 млн.евро. Очаква се общият размер на вложените средства да достигне 300 млн.евро. Днес се отварят общо 14 магазина, а се очаква до шест месеца броят им да стане 40. Социалният министър Тотю Младенов изтъкна, че в търговските обекти са назначени над 900 души. В първите месеци на следващата година ще бъдат назначени още около 300 служители, повечето от които са безработни, регистрирани в бюрата по труда. 220 са осигурените работни места в София в четири търговски обекти.

Цените за откриването са скандално ниски:

олио за 1,49 лв. за литър, банани - 69 ст./кг, мандарини - 77 ст./кг, краставици - 33 ст. за бройка.

Тези цени ще са в сила до неделя. По щандовете ще има парна ютия по 14,99 лв., прахосмукачка за сухо и мокро почистване за 88 лв., шевна машина за 111 лв.

От управлението на веригата съобщават обаче, че за промоционалните стоки има ограничения. Един клиент ще може да си купи до 3 кг банани и мандарини, до 5 бутилки олио, до 10 краставици, например.

За опашки от хиляди хора се съобщава и от Монтана. Хората се тълпяли, за да купят олио за 1,45 лв, краставици и моркови по 0,35 лв за килограм, банани по 0,69 лв, мандарини по 0,60 лв, домати по 1 лев, захар по 90 стотинки за килограм и т.н.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg