EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Лидл открива 11 магазина на 25 ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лидл открива 11 магазина на 25 ноември

mail10:00 | 14.11.2010прегледи 10157 коментарикоментари 0


Милена Ганчева
На 25 ноември немският дискаунтър „Лидл”ще открие свои магазини в 11 града на страната - София, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Петрич, Монтана, Ловеч и Габрово, съобщиха от компанията. Дискаунт веригата ще отвори свои магазини в 25 общини в България. В началото на октомври „Лидл” откри логистичната си база край село Равно поле с площ от 38 000 кв. м . Това стана няколко дни след като Комисията за защита на конкуренцията позволи на „Лидл” да придобие магазините „Плюс” у нас. В България "Плюс" има 23 магазина. Миналата седмица румънската Държавна институция за защита на конкуренцията разреши продажбата на "Плюс" - Румъния на "Лидл". Придобиването на „Плюс” в двете държави е обвързано и ако единият от двата антимонополни органа не беше разрешил сделката в съответната страна, то тя щеше да се провали и в двете държави.
Другата дискаунт верика у нас – „Пени маркет” има 43 магазина. До края на годината ще бъдат открити още 3 и те ще са в Пловдив, Плевен и в Дупница. По план до края на годината трябваше да бъдат открити към 50 магазина. От „Пени” твърдят, че изграждането на един магазин, заедно с разходите по покупка на земя, но без стоката са 3 млн. лв., а от „Лидл” обявиха, че техните магазини струват с 1 млн. лв. по-малко. Веригите предпочитат да имат свои собствени обекти, а не да наемат търговски площи. Конкурентите ще продължат експанзията си и през следващата година. Тогава „Пени” трябва да открие още около 25 магазина. Дискаунтърът отваря магазините си в малки градове с население над 10 000 души, докато „Лидл” залага на по-големи градове.
Компанията "Шварц груп", която притежава веригите й "Кауфланд" и "Лидл" вероятно ще получи 200 млн. евро кредит от Европейската банка за въстановяване и развитие за експанзията им в България, Румъния и Полша. „Реве груп”, която притежава „Пени маркет” и „Била” също инвестира значително в разширяване на пазарните позиции и на „Била” у нас. През тази година веригата ще отвори общо около 20 магазини, като се възползва от понижените цени за наем на търговски площи.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1955