EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Либия: Производството на петрол замря

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Либия: Производството на петрол замря

mail08:45 | 21.04.2022прегледи 1111 коментарикоментари 0


Националната петролна компания (НПК - NOC) на Либия съобщи, че са спрени дейностите на петролния терминал Зуетина, един от най-големите в страната, след като по-рано бяха затворени много обекти във връзка със социални протести и политическо съперничество, предаде Франс прес.

В комюнике на НПК се изразява съжаление за започналата болезнена вълна от затваряне на петролни инсталации в момент, когато цените на петрола и газа скачат на международните пазари.

След "принудителното затваряне" на южното находище Ал Фил бяха принудени постепенно да спрат напълно работа и служителите на инсталациите в източното месторождение Зуетина, в северозападното Мелита и източните Сарир и Ал-Халидж, посочва компанията.

Също е спряно производството в източните находища Абу Ат Тифл, Интисар и Нахла, както и производството на газ в тези обекти и на пристанище Зуетина, където група хора проникнаха със сила, за да принуди работниците да спрат работа, уточнява НПК.

В този контекст компанията е принудена да обяви "форсмажорни" обстоятелства до второ нареждане на петролния терминал в Зуетина, както и в свързаните с него находища и заводи, заявява ръководителят на НПК Мустафа Санала, цитиран в комюникето.

Обявяването на "формажорни" обстоятелства освобождава компанията от отговорност при неизпълнение на договори за доставка на петрол.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048