EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Либерализиране на жп транспорта неясно кога

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Либерализиране на жп транспорта неясно кога

mail17:15 | 17.09.2010прегледи 907 коментарикоментари 0


Европейската комисия все още не е определила краен срок за пълно отваряне на железопътния транспорт за конкуренция, заяви днес еврокомисарят за транспорта Сийм Калас, цитиран от Франс прес.
"Все още не сме определили краен срок за пълно отваряне към конкуренция на железопътните мрежи", съобщи Калас на пресконференция във връзка с представянето на плана на Комисията за либерализиране на железопътния сектор в Европа.
Той потвърди обаче, че пълното отваряне за конкуренция остава цел на Комисията. "Необходим ни е един много по-конкурентен, много по-гъвкав железопътен пазар", допълни еврокомисарят.
Ес Ен Се Еф (френската държавна железопътна компания - бел. ред.) ще може, както и други компании, да допринесе за конкуренцията в това европейско железопътно пространство", каза Калас.
Железопътният пътнически транспорт между страните от ЕС е официално отворен за конкуренция от 1 януари 2010 година - мярка, която предлага "повече удобство" и "точност" на пътниците, според Европейската комисия.
Тази либерализация обаче все още е само на теория за някой страни членки като Франция, където Ес Ен Се Еф продължава да бъде монополист заради липса на кандидати за конкуренция, отбелязва АФП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg