EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Летище София планира новости

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летище София планира новости

mail09:15 | 22.07.2022прегледи 900 коментарикоментари 0


Хотел, супермаркет, медицински център и зона за развлечения, специално устройство за пречистване на отпадните води от тоалетните в самолетите, по-малко използване на вода и енергия - това са част от новостите, планирани на летище "София", се вижда от плановете на концесионера СОФ Кънект", който е подал искане до Министерството на околната среда и водите (МОСВ) да прецени дали е необходимо те да преминат през екооценка.

Концесионерът на летището - "СОФ Кънект", в който влизат френският инвестиционен фонд "Меридиам", притежаващ 99% от капитала, и австрийската строителна компания "Щрабаг", която държи 1% дял от дружеството, обещава да инвестира в модернизация на стратегическия обект, който беше отдаден на концесия в края на управлението на третото правителство на Бойко Борисов, т.е. през април 2021 г.

На 7 юли "СОФ Кънект" е подал искане до МОСВ ведомството да прецени дали е необходимо извършване на екооценка на плана на концесионера за развитието на летището.

В този документ се предвижда изпълнението на плана да стане на няколко фази - първата трябва да приключи до 2025 г., а последната - в периода 2041-2055 г./bia-bg.com


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg