EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Летище София: Нов оператор на безмитните магазини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летище София: Нов оператор на безмитните магазини

mail09:04 | 04.07.2022прегледи 625 коментарикоментари 0


От днес осем търговски площи на двата терминала на Летище София вече се стопанисват от Dufry, съобщиха от пресцентъра на летището.

Промяната е факт, след като компанията беше избрана в международна процедура и по силата на договор с аерогарата ще осъществява дейност в търговските зони за период от осем години и половина. Преобразяването на търговската зона на най-голямото международно летище в България е част от концепцията на летищния оператор „СОФ Кънект“ за подобряване на пътническото преживяване, посочват от пресцентъра на аеропорта. 

В следващите месеци предстои изграждането на напълно нови магазини с обща площ от близо 2000 кв.м, от типа „директно преминаване“, в които ще се продават български стоки и стоки на световни брандове.

Търговските зони са част от програмата за пълна трансформация на летище София, в която ще бъдат инвестирани над 140 млн. лв. в първите пет години на концесията. Програмата включва още удвояване на капацитета на гишетата за регистрация за полет и свързаната с тях система за управление на багажите, двойно увеличение на пунктовете за проверка по сигурност, релокиране на граничните проверки, напълно нови заведения за хранене и много други подобрения в цялата инфраструктура на летището.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 898