EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лесни кредити стимулират продажбите на коли в Бразилия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лесни кредити стимулират продажбите на коли в Бразилия

mail12:57 | 13.04.2010прегледи 952 коментарикоментари 0


Бразилия може да изпревари Германия през тази година и да се превърне в четвъртия най- голям пазар на автомобили в резултат на това, че банките понижиха лихвените нива и намалиха условията по отпускане на кредити, давайки възможност на повече хора да се кандидатстват за заем, съобщава Bloomberg.
По- големият достъп до кредити в страната с най- голяма икономика в Южна Америка ще разшири броя на потенциалните купувачи с над 50 %, смятат експерти, цитирани от информационната агенция.
Бразилия е развиващ се пазар, който набира скорост, докато Германия е в по- голяма степен зрял, улегнал пазар, коментират експертите на Bloomberg.
През 2009 г. продажбите на автомобили в Бразилия са достигнали 3.1 млн. единици, докато в Германия са били 4 млн. Тази година се очаква повишение на продажбите до 3.4 млн. в Бразилия и спад до 3 млн. автомобила в Германия. Населението на южноамериканската страна наброява около 206 млн., докато в Германия е само 82 млн., отбелязват още експертите.
Германия очаква спад на продажбите след приключване на правителствената инициатива по стимулиране на закупуването на нови автомобили, реализирана през миналата година.
В Бразилия се наблюдава ръст от 28 % през март на закупилите леки автомобили. Най- предпочитаната марка автомобили в страната са моделите на Volkswagen, следвани от тези на Fiat SpA и General Motors Co., отбелязва изданието.
Улеснените процедури по отпускане на кредити и намаляване на лихвените ставки са сред основните причини, които според експертите, ще изведат Бразилия на четвъртото място в световната класация по най- голям брой продадени автомобили през тази година. Рекордно ниските лихви и намаляването на данъците помогнаха на Бразилия да излезе от рецесията през 2009 г., припомня Bloomberg.
Икономиката на страната може да нарасне до 6.4 % през 2010 г., прогнозират водещи банкери.
Повишават се и инвестициите от местни и чужди инвеститори в автомобилния сектор. До 2013 г. се очаква в сферата да бъдат вложени 13.1 млрд. долара.. Инвестициите в периода 2005 - 2008 г. са били наполовина, припомня Bloomberg.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161