EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Леко влошаване на икономиката в еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Леко влошаване на икономиката в еврозоната

mail15:34 | 02.04.2018прегледи 3549 коментарикоментари 0


През март икономическата ситуация в еврозоната бележи известно влошаване за пръв път от май 2017 година, показва съвместно проучване на Центъра за изследване на икономическата политика в Лондон (CERP) и на Италианската централна банка (BOI).

Определяният от двете институции икономически индикатор Eurocoin се понижи през март до 0,89 пункта, след като месец по-рано нарасна до 12-годишен връх от 0,96 пункта.  

Това представлява първо влошаване на индекса от 10 месеца насам, но въпреки това индексът Eurocoin остава на положителна територия за 54-ти пореден месец, след като той излезе за първи път над нулата през септември 2013 година.

Според проучването понижението на индекса отразява забавянето на индустриалната активност и в частност влошаването на бизнес доверието, както и низходящата корекция през последния месец на цените на акциите, търгувани на фондовите борси.

Индексът Eurocoin е разработен съвместно от Централната банка на Италия и от Центъра за изследване на икономическата политика в Лондон и има за цел да направи обща оценка на настоящата икономическа ситуация в еврозоната. Този индекс се използва като барометър за растежа на БВП на тримесечна база, изключвайки компоненти със сезонна вариация и със силна волатилност в краткосрочен план.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg