EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лекарство на отслабване срина акциите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лекарство на отслабване срина акциите

mail13:30 | 10.10.2023прегледи 498 коментарикоментари 0


Стойността на акциите на най-големия производител на пакетирани храни в света "Нестле" (Nestle) миналата седмица се понижиха до минимум от повече от 2 години, тъй като инвеститорите оценяват потенциалното свиване на пазара на хранителни стоки заради добиващото все по-голяма популярност лекарство за отслабване "Уегови" (Wegovy) на датската фармацевтична компания "Ново Нордиск" (Novo Nordisk), предаде Ройтерс.

Ценните книжа на швейцарската корпорация се сринаха с 3,4 на сто към 16:55 часа бълг. време и достигнаха най-ниската си цена от март 2021 г. 

Стойността на акциите и на други гиганти в хранително-вкусовата като  "Данон" (Danone)  и на "Юниливър" (Unilever) също паднаха.  

Главният изпълнителен директор на американското подразделение на веригата от супермаркeти "Уолмарт" (Walmart) Джон Фърнър заяви през пред Блумбърг, че компанията отчита леко понижение на покупките на хранителни стоки, което се дължи на клиенти, които приемат лекарства за потискане на апетита, сред които е и "Уегови".БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg