EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Латвия извоюва по-ниска цена на газа от Газпром

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Латвия извоюва по-ниска цена на газа от Газпром

mail13:42 | 18.08.2010прегледи 622 коментарикоментари 0



Латвийският газов монополист Латвияс газе се споразумя с руската компания Газпром за доставка на природен газ на по-ниска цена от планираното, съобщи ръководителят на Латвияс газе Адриан Давис, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Давис не уточни новата цена на газа, изтъквайки, че преговорите между двете компании още продължават.
По думите му към края на ноември трябва да бъде сключен новият договор за следващите три години между Латвияс газе и Газпром. След две недели Давис ще посети Москва, където ще обсъди методиката на изчисляване на цените на газа.
През февруари миналата година Латвияс газе сключи с Газпром договор за доставка на природен газ, в рамките  на който на Латвия е гарантиран необходимият обем синьо гориво до 2030 година.
Министърът на икономиката на балтийската република Артис Кампарс по-рано заяви, че латвийската страна е започнала активна работа за промяна в договора с Газпром за по-изгодна цена на газа. Според министъра цените на газа за Литва са по-високи от средните в Европа.
От своя страна вицепрезидентът на руския газов концерн Валерий Голубьов изтъкна, че Газпром не възнамерява да прави отстъпка на Латвия за цената на газа. Промяна в сключения договор няма да има до 2030 година, но компанията е готова да уточни обемите и ценовите показатели, отбеляза той. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg