EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Л. Шулева: Не знам защо е секретно делото ми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Л. Шулева: Не знам защо е секретно делото ми

mail16:50 | 13.07.2011прегледи 822 коментарикоментари 1


"Защо това дело е секретно аз не знам", призна бившият вицепремиер и министър в кабинета "Сакскобурготски" Лидия Шулева, която днес се яви на поредното заседанието на делото срещу нея.

Съдебните заседания по делото са засекретени и на тях могат да присъстват само страните. "Мен ако ме питате няма абсолютно нищо секретно, което да е свързано с този казус. Засекретяването не е по наше искане". Тя се опита образно да обясни защо точно я съдят. "Представете си, че ми се предяви обвинение за длъжностно престъпление за назначаване на лице, което няма добра физическа подготовка, с цел причиняване на средна телесна повреда. Ако евентуално това лице вечер легне да спи, заспи накриво и си изкълчи врата, би последвала, освен средна телесна повреда за него, и немаловажни последици за цялото българско здравеопазване".

Тя обеща, когато приключи делото да разкаже повече подробности около него. Самата Шулева е разбрала, че е извършила престъпление едва след като е била призована да се яви в прокуратурата. Тя определи обвинението като "абсурдно". С лека ирония Шулева коментира, че "това дело ще стане причина да получим дългоочакваното признание за успех от всички световни институции. "То е върхът на еманацията на правосъдната система с лека ирония. Това дело е последното, за което всички ще кажат "Браво на вас"", заяви тя.

Бившият вицепремиер и министър на икономиката от правителството на НДСВ Лидия Шулева е подсъдима за длъжностно престъпление. Тя е изправена пред Темида заради назначаването на Павел Павлов за директор на дирекция "Информационно и комуникационно осигуряване" в икономическото министерство. Обвинението твърди, че тя го поставила на отговорната длъжност, въпреки че му той нямал достъп до класифицирана информация. На тази позиция той на практика имал достъп до всички секретни материали на ведомството.


Тагове: Шулева, процес
 
Коментари
 
milan atanasov - 13-07-2011 г. 20:04:15

do koka 6te bide krizata a poradi 4e uveli4avat hranata plodovete zelen4ucite a za zaplatite nayama koi da obirne vnimaniye benzina e uveli4avat i dr sis trista leva zaplata mo6emli da platim tok voda banki i za drehi do koka 6te karame taka, mnogovise molya obirnete vnimaniye.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg