EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кърджали кандидат за „зелен град”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кърджали кандидат за „зелен град”

mail17:33 | 05.01.2016прегледи 1386 коментарикоментари 0


Кърджали е един от 10-те европейски градове, които ще се борят за еконаградата на Европейската комисия - "Европейско зелено листо" за 2016 г. Това съобщиха от общинската администрация.

Кандидатурата на Кърджали е официално приета и изпратена за оценка. Сред претендентите за отличието са градове от Италия, Испания, Ирландия, Франция, Финландия, Гърция и Кипър. Кандидатурите на участващите градове ще бъдат оценявани на базата на 6 критерия, сред които са: "Климатични промени и енергийна ефективност", "Управление на отпадъци и зелена икономика" и "Управление на водите и третиране на отпадни води". С наградата се отдава признание на по-малките градове на Европа за техните усилия да създават добра и природосъобразна среда за живот на своите граждани, допълват от общинската администрация.

Уточнява се, че носителите на приза "Европейско зелено листо" за 2016 г. ще бъдат обявени на церемония по връчване на друга еконаграда на Европейската комисия - "Европейска зелена столица 2016" - в Любляна./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg