EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Къмпингите на Гърция препълнени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Къмпингите на Гърция препълнени

mail07:04 | 19.08.2019прегледи 671 коментарикоментари 0


В Гърция не достигат местата в къмпингите. Инвеститорите настояват за облекчаване на данъците. Правителството обещава, че следващата година ще увеличи местата, за да удовлетвори всички любители на почивка на къмпинг, съобщава кореспондентът на БНР Катя Пеева.

Желаещите да почиват в Гърция на къмпинг са много повече от местата. Затова съобщават хотелиерите в страната. Туристите правят резервация поне година по-рано.

Решението може да се постигна само с бърза намеса на правителството и Министерството по туризъм. Желаещи да инвестират има както гърци, така и чужденци, но високите данъци ги отказват.

Според статистиката има прекрасни места за къмпинг, но земята е собственост на общините и трудно се стига до сделка. Хотелиерите предлагат облекчени данъци и разпределение на разходите и приходите между собствениците и общините. Настоява се Министерството по туризъм да внесе промени в законодателството.

За сравнение - в цяла Гърция работят 350 къмпинга, а в Швеция са 1200.

Обмисля се и вариант за къмпинги, които да работят през цялата година. Засега само в Атина, в близост до археологически паметници, има четири целогодишни къмпинга и са заети постоянно, отчетоха от туристическия бранш.


Тагове: Гърция, къмпинг
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1955