EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Къде се купуват най-много ваканционни имоти?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Къде се купуват най-много ваканционни имоти?

mail06:45 | 21.01.2019прегледи 1166 коментарикоментари 0


Все повече българи търсят убежище за спестяванията си, чрез инвестиране във ваканционни имоти, както по Черноморието, така и в ски курортите. Това е продиктувано от възможността за получаване на допълнителни доходи при отдаване под наем. На българското Черноморие най-търсени остават имотите на вторичен пазар, в следствие на многото препродажби от чужди граждани, като сред тях най-желани са 2-стаините апартаменти на цени до 35 000 евро и студията - до 20 000 евро. Най-предпочитани имоти от строителя, са тези с възможност за разсрочено плащане до 2-3 години. Търсят се предимно апартаменти близо до плажа – за морските курорти, респективно – бизо до кабинков лифт, за ски курортите.

Водещи сред най-желаните локации са районите на Слънчев бряг и Свети Влас, поради големия брой на изгодни предложения, следвани от Несебър, Равда, Созопол и районите в близост до Бургас и Варна,показват данни от анализ на агенция.Arco Real Estate.

Ако при покупката на имоти в големите градови се разчита предимно на финансиране чрез банково кредитиране, то по Черноморието сделките се извършват предимно със собствен капитал. Средните цените на които са се сключили сделките с двустайни апартаменти  са до 35 000 евро, със студия – 20 000 евро и с тристайни – до 60 000 евро.

При ваканционните имоти в началото на 2018 година се наблюдаваше повишен интерес на чужденците към закупуване на недвижими имоти по българското Черноморие – основно англичани, руско говорящи, като голяма част от тях постоянно живеещи в Германия, украйнци и българи. Предлаганите за продажба имоти бяха основно двустайни апартаменти със средна квадратура от 67 кв.м. и едностайни със средна квадратура от 40 кв.м. В средата и края на 2018 г. се забеляза изклочително положителна тенденция, а именно засилващият се интерес на българския купувач. Най-голям интерес за покупка на имоти имаше в Слънчев бряг и Свети Влас при търсене на по-луксозни жилища.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg