EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Къде влагат парите си германците?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Къде влагат парите си германците?

mail07:20 | 19.04.2017прегледи 1014 коментарикоментари 0


Ако попитате в какви атрактивни инвестиции германците влагат своите финансови средства, то Вие ще получите отговор, че те инвестират в имущество, пенсионни фондове и злато, съобщава германския икономически вестник Wirtschaftswoche.

Немското издание ни представя изследване на инвестиционния барометър GfK, което е направено сред 5 000 частни инвеститори от САЩ, Франция, Италия и Великобритания, а също и 2 000 граждани на Германия. Данните от него са изненадващи с оглед инвестициите, които посочват повечето германски граждани, тъй като се оказва, че значителна част от спестяванията им се инвестират в нискодоходни спестовни и срочни сметки. Следва и класирането, което ни показва къде германците най-често инвестират своите пари.

На 1-во място в анкетата са недвижимите имоти. Най-атрактивната форма на инвестиция за германеца е неговата собственост. 76% от анкетираните заявяват, че инвестирането в частен апартамент или къща са атрактивни или изключително атрактивни. Само 46% от германците инвестират парите си в имот. За французите, италианците и британците недвижимите имоти представляват най-атрактивната форма на инвестиция.

На 2-ро място сред предпочитаните инвестиции, избирани от германските граждани са пенсионните схеми. 42% от анкетираните са посочили пенсионните схеми като предпочитана от тях инвестиция. Реалността обаче показва, че едва 18% инвестират в пенсионна схема.

На 3-то място е златото. Жълтият метал е една от най-безопасните форми на инвестиция в несигурни времена. 38% от германците са на мнение, че инвестицията в злато е много привлекателна. Въпреки това само 6% от тях наистина влагат парите си в злато. Именно тук при инвестициите в злато се получава най-голямо несъответствие между посоченото мнение сред анкетираните и реалните инвестиции.

На 4-то място са жилищноспестовните договори, които са особено популярни сред германците. 32% от анкетираните заявяват, че предпочитат именно този тип инвестиция, реалните инвеститори представляват обаче 29% от германските граждани.

На 5-то място са частните пенсионни фондове. 28% от германците заявяват, че предпочитат да инвестират парите си в този вид инвестиция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145