EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Купувачите на Opel с достъп до интелектуалната собственост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Купувачите на Opel с достъп до интелектуалната собственост

mail17:23 | 11.09.2009прегледи 454 коментарикоментари 0


Американският гигант GM, който не искаше да позволи този достъп на новия собственик, направи отстъпки, отбелязва в. Ведомости, цитирайки изявление на вице-президента на GM Кристофър Преус.
Купувачите ще имат открит достъп до технологията на GM, но както и преди ще плащат роялти за използване на лицензите.
Правата върху старите разработки на Opel остават собственост на GM, но Magna и Сбербанк получат правото да ползват всички нови разработки на инженерите на немския концерн. Тази информация потвърди и генералният директор  на Magna Зигфрид Волф.
Същевременно става ясно, че Magna не е успяла да се споразумее с GM за пълно използване технологията на Opel. Годишно Magna ще прави отчисления на GM от лицензионни плащания с оглед на продажбите /3,25-5% /, а размерът им ще се съгласува с една от структурите на GM, отговаряща за патентите.
Според данни на в. Коммерсанть, почти всички планове по отношение на Opel, най-вече в производствената програма, Magna и Сбербанк ще бъдат задължени да съгласуват с т.нар. Joint Product Board, където ще влизат представители на GM и Magna. Това означава, че GM ще запази силното си влияние в Opel, и Magna няма да има пълна свобода да взема решения.
Съществуват и разминавания  по отношение на цената на сделката. "Ведомости" съобщава, че консорциумът ще плати за акциите  на компанията 450 млн. евро и ще представи конвертируеми акции в размер на 50 млн. евро.
В. Коммерсанть отбелязва, че Magna и Сбербанк  ще платят за Opel  350 млн. евро налични и още 150 млн.  евро във вид на облигационен заем, който ще бъде конвертиран в акции на Opel.
Освен това General Motors вероятно ще наложи ограничения на Opel на територията на Русия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg