EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кудрин: Решенията за икономиката на Русия взима Путин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кудрин: Решенията за икономиката на Русия взима Путин

mail15:30 | 11.10.2010прегледи 863 коментарикоментари 0


Министър- председателят на Русия Владимир Путин взима всички ключови решения за икономиката, като президентът Дмитрий Медведев също има влияние по някои аспекти на икономическата политика. Това заяви руският финансов министър Алексей Кудрин в интервю за списанието Euromoney, което го определи за най- добрият министър на финансите за 2010 г., съобщи електронното издание на Ведомости. Церемонията по награждаването се състоя във Вашингтон, където се проведе и есенната сесия на Международния валутен фонд и Световната банка.
„Той (Путин) лично взема всички ключови решения в съответствие с разбиранията си за икономиката,” е споделил Кудрин. „По въпросите за данъците, дефицита (по бюджета) и  големите държавни програми решенията се взимат заедно от президента и премиера,” е подчертал руският финансов министър, цитиран от Reuters. Путин се явява „най- важният фактор за формиране на икономическата политика”, като и Медведев също „играе важна роля”, пояснява финансовият министър, цитиран от Bloomberg.
Кудрин е подчертал още, че не винаги е съгласен с взиманите решения. „Путин е политик и на него му се налага да търси баланс,” допълва финансовият министър. С кои точно решения на премиера на Русия не е съгласен Кудрин не е уточнил.
Кудрин оглавява финансовото министерство на Русия от 2000 г. През 2004 г. е определен за най- добрия финансов министър от изданието The Banker. През 2006 г. Emerging Markets го определи за най- добрият министър на финансите от развиващите се страни.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg