EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кубински войници в помощ на Асад

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кубински войници в помощ на Асад

mail16:36 | 16.10.2015прегледи 1349 коментарикоментари 0


Група военни от въоръжените сили на Куба са били прехвърлени в Сирия, където са се присъединили на страната на режима на президента Башар Асад към операцията срещу ислямистите от „Ислямска държава“, пише The Washington Times, цитиран от Агенция Фокус.
Предполага се, че те ще воюват в новите танкове, които Москва доставя на Дамаск, за чието използване на сирийските войници не им достига подготовка. Освен това неотдавна в Сирия на посещение пристигна министъра на отбраната на Куба ген. Леополдо Синта Фриас, който обсъди с Башар Асад военното сътрудничество между двете страни. 
От Института за кубино-американски изследвания към университета в Маями съобщиха, позовавайки се на свои източници, че неотдавна са научили за „група кубинци в цивилни дрехи, слизащи от самолет“. Според сътрудника на института Хосе Азел „доколкото знаем, Русия доставя на сирийците сложна техника, които те те могат да управляват, затова там пристигат кубинци“. Според него „Куба дължи на Русия много пари, затова и руснаците може би са се съгласили да отпишат част от дължимото в замяна на определени действия“. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg