EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Круизни компании навлизат на пазара в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Круизни компании навлизат на пазара в България

mail10:47 | 27.02.2010прегледи 1485 коментарикоментари 0


Ралица Русинова

Международната туристическа борса „Ваканция/Спа Експо” събра 340 български и 20 чуждестранни изложители в НДК - София. Ваканционната борса ще посреща своите гости до 27 февруари 2010 г.
Независимо от продължаващата финансова криза, интересът към изложението е очевиден, твърдят организаторите.
Между 15-20 % спад на клиентските поръчки отчитат част от анкетираните туроператори. „Засилен остава интересът към по-евтини дестинации, както и към съседните ни страни”, коментира Гинка Шоева, изп. д-р на туристическа агенция „Орбита”.
„Насочваме все повече усилия към привличане на клиенти първо от вътрешния пазар, след това от международните”, обяви председателят на Българската асоциация на туристическите агенции /БАТА/ Донка Соколова. По думите й, в България нещата са започнали в обратен ред.
Организаторите на ваканционното експо отчитат съществено увеличение на тазгодишните изложбени площи. Гърция, например, е увеличила националния си щанд с 60 %.
За първи път участват туроператори от Дубай, ЮАР, Доминиканската Република и Словения. Има повишен интерес за посещение на изложението от представители на туристическия бизнес от Румъния, Полша, Албания, Мароко, Чехия. Традиционно се увеличава броят на участниците от Турция и Гърция.
Сред чуждестранните изложители са и още Националните туристически организации на Австрия, Гърция, Кипър, Италия, Тунис, Турция, както и отделни туристически компании от тези страни. Представени са фирми и от Израел, Малта, Германия, Великобритания, Перу, Тайланд, Хърватия, Русия, Холандия.
Разнообразява се и профилът на изложителите. Активизирано е присъствието на представители на световни круизни компании, фирми за обучение и атракционни спа програми, музеи, етнографски комплекси. Включват се и софтуерни компании, които имат отношение към туристическата индустрия.
Изложението се организира от Прим Експо под патронажа на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. 


Тагове: борса, туризъм
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039