EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КРС да поеме отговорност за преносимостта на номерата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КРС да поеме отговорност за преносимостта на номерата

mail15:46 | 18.05.2010прегледи 1534 коментарикоментари 0


Липсата на споразумение между операторите на телефонни услуги за преносимост на номерата чрез процедура "на едно гише" не може да е основание за санкциониране. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на "Глобул".
Вчера КРС реши да наложи санкция на всичките 20 компании, които доставят телефонна услуга, за липса на такова споразумение.
Считаме, че ако има нерешени проблеми, те трябва да бъдат решавани от КРС и само нарушаването на решение на регулатора може да бъде основание за санкция, се посочва в съобщението.
"Глобул" няма да се поддаде на натиск от страна на регулатора или други оператори и да подпише споразумение, което не е юридически издържано и не е в защита на интересите на потребителите, посочват от фирмата.
Ролята на регулатора е да арбитрира подобни случаи и да отговори на очакванията за експертност и безпристрастност. Това означава КРС да поеме своята отговорност, като вземе решение по неизчистените в преговорите въпроси, и по този начин да направи възможно подписването на процедурите, смятат в компанията.
От оператора заявяват, че въпреки несъгласията между операторите, процедурата "на едно гише" ще бъде въведена в рамките на предвидения срок - 6 август 2010 година.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg