EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кредити за инвестиции в дялова собственост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кредити за инвестиции в дялова собственост

mail16:40 | 02.05.2011прегледи 1171 коментарикоментари 0


Марина Панчева
След официалния старт на появилата се за първи път у нас услуга в областта на туризма /fractional ownership/ или дялова собственост, от дружеството MOi Klub, което предлага тази услуга на пазара, съобщиха за Economynews.bg, че се водят преговори с банки за кредитиране на хора, които възнамеряват да инвестират в такъв тип имоти. Към момента има потвърждение от две банки, имената на които обаче не се съобщават. Стана ясно, че банките ще кредитират клиентите чрез ипотека или потребителски кредит. Освен това самата фирма ще предлага и собствено кредитиране във вида на разсрочено плащане. Водят се преговори и с кредитни институции, които да кредитират пътуванията на инвеститорите.
Идеята
Припомняме, че идеята на услугата е закупуване на част от недвижима собственост в определени луксозни имоти в България, като тази част осигурява правото на своя собственик да почива с цялото си семейство в различни точки по целия свят, всяка година. Минималния дял за инвестиция е 1/16 част от даден имот, срещу която собственикът може да ползва всяка година три седмици – както в имота, в който има частичен дял, така и в имоти по целия свят, които са част от разменната система за собственици на Fractional Ownership (споделена собственост). Предвижда се разширяване на възможностите за инвестиции, които да включват имоти, плавателни съдове, самолети, хеликоптери, състезателни коне до дамски чанти, бижута часовници и дори вино. Възможностите за инвестиции ще се разширяват спрямо желанията и изискванията на клиентите, което е основната идея за избор на името - МОй Клуб, съобщи управителят на компанията.
Изборът на почивка
Изборът на почивка ще се осъществява чрез сайтовете за размяна, с които МОй Клуб има сключени договори, това са www.dialanexchange.com и съвсем скоро www.rci.com. И в този вид почивка е необходимо спазването на правилото за умно пътуване, смята пиарът на компанията Анета Недялкова. Ранното планиране на ваканцията осигурява по-голям избор на свободните предложения. В случай, че клиентът иска да посети определено място е необходимо ранно планиране, или късно записване в последен момент, когато дестинацията не е от голямо значение.
Доверие срещу прозрачност и сигурност
Обещанията на компанията са за прозрачност и сигурност. Предвиждат се възможности, в които при платен депозит, клиентът да може да се откаже в рамките на 10 дни, дори при подписан предварителен договор. Друг важен момент е, че на петата година след закупуването на дела, се гарантира обратно изкупуване.
Досега мрежата от сайтове и компании за размяна обхваща 76 страни със 7000 курорта и вилни селища, а също така и индивидуални имоти. Общия брой на туристи почиващи на този принцип през 2010 година достигна 4.3 млн. човека. Финансовата страна на индустрията в световен мащаб се оценява на $ 1,8 млрд.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158