EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Костов: Кой предложи текста за цените за лекарствата?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Костов: Кой предложи текста за цените за лекарствата?

mail12:30 | 22.02.2012прегледи 598 коментарикоментари 0


По отношение на проблема за цените на лекарствата, въпросът ми е следният – кой депутат предложи текста за определяне на максимални цени за лекарствата? Кажете му името, за да е ясно кой, в най-добрия случай поради неразбиране на обстоятелствата, е създал тази предпоставка за нарушения. Моля да кажете името. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван Костов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Обърнахте логиката по отношение на бонусите и има риск да се налее масло в огъня, който без друго гори в медиите, посочи Костов.
„Бонуси трябва да се дават за извънредна работа, за допълнителен труд, за особено качествено изпълнени задачи, за голямо усърдие в работата, или за носене на голяма материална отговорност. Да се получат бонуси за това, че има някакви резерви някъде, някой оставя пари настрана и след това те трябва да се разпределят – не е редно. Съгласен съм за липсата на прозрачност. Няма основание Нели Нешева да получава бонуси като възнаграждение, тъй като е в управлението, а не служител на НЗОК”, каза Иван Костов.
От Синята коалиция сме предложили специален орган, който не само да регулира цените, а и да защитава пазара на лекарствата от злоупотреба с господстващо положение, посочи Иван Костов.
„Това е сърцевината на въпроса – трябва да бъде защитен пазарът, конкуренцията, от злоупотреби с господстващо положение, ако ги има. Не действат определени комисии и затова от СДС поискаха да сезират КЗК, която и без друго не е свършила досега нито една такава работа. Ако държавата си имаше органи, които да работят, а не да се напълни Министерството на здравеопазването с комисии, в които да са хора, които нямат никакъв кураж да заемат обществено отговорна позиция, ще се получава”, заяви Иван Костов.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg