EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Костов: Имотите на Цветанов като хонорара на Доган

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Костов: Имотите на Цветанов като хонорара на Доган

mail10:26 | 22.10.2010прегледи 809 коментарикоментари 0


Остра критика към правителството на ГЕРБ отправи лидерът на ДСБ и съпредседател на "Синята коалиция" Иван Костов.
По думите му, темите с имотите на Цветанов и пенсионните фондове, са се отразили на отношението към кабинета вече и в европейските медии.
Костов припомни критична статия на Reuters към правителството и открито призова министри, които са настроени реформаторски, а виждат, че реформи не се правят, да се откажат. Преди дни информационната агенция публикува материал, в който акцентира върху вероятността, че заради неизпълнените обещания за реформи на неефикасните държавни служби българският премиер Бойко Борисов може да отблъсне избирателите, избрали го на власт преди година.
Мнозина избиратели, които смятат, че Борисов е непоследователен, може да не гласуват за ГЕРБ на президентските и местните избори догодина, въпреки че в България няма протести като тези в съседните Гърция и Румъния, прогнозират от агенцията.
Няма смисъл да си създават илюзии, защото илюзиите рухнаха след публикацията в Reuters за България, подчерта днес лидерът на ДСБ, цитиран от информационна агенция Стандарт Нюз. Тя е първата лястовица, която предвещава обръщане на отношението на европейските медии към управлението на ГЕРБ.
Ако не се промени курсът им, ще последват и други реакции, заяви Костов пред "Нова телевизия" и призова премиера Бойко Борисов да прочете статията.
Според лидера на тъмносините, МВР-шефът Цветан Цветанов е реагирал много погрешно на скандала с имотите му, провокиран от Яне Янев и тази тема рефлектира директно върху имиджа на ГЕРБ.
ГЕРБ вече няма право да се изживява като морален стожер в обществото, ако не излезе чист от тази история с имотите на Цветан Цветанов, заяви Костов. По думите му, обясненията на Цветанов, че парите му са получени от консултации по европейско законодателство, са смущаващи и напомняли реакцията на Доган за хонорарите му.
Костов не подмина и темата с пенсионните фондове, която предизвика друг политически скандал. Според него, правителството на ГЕРБ е застанало отляво на Станишев и идеята за национализацията на пенсионните фондове е влязла именно от предишния премиер.
Криза в правителството няма, но има много неудачни, много лоши решения, заяви Костов и допълни, че национализацията на пенсионните фондове няма как да се осъществи, защото правителството ще се сблъска с Конституцията.
Всичко е обърнато с краката нагоре, каза Костов и подчерта, че политическият диалог се е изместил извън Народното събраните, където му е мястото, и се е съсредоточил върху дебат със синдикатите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg