EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Костинброд:Съсипани сгради грейват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Костинброд:Съсипани сгради грейват

mail16:30 | 26.06.2013прегледи 749 коментарикоментари 0


Община Костинброд подобри енергийната ефективност на две училища и две детски градини по проект за безвъзмездно финансиране на обща стойност 2 173 274,58 лв. 85% от средствата са безвъзмездната финансова помощ от Оперативна програма „Регионално развитие”, а 15% е съфинансиране, осигурено от община Костинброд.
На заключителна пресконференция заместник-кметът на Община Костинброд Трайко Младенов представи реализираните дейности и крайните резултати от изпълнението на проекта. Обновяването на сградите стартира през юни миналата година, като основна цел бе създаване на комфортна учебна среда и повишаване на енергийната ефективност в учебните заведения. С финансовите средства бяха ремонтирани общо четири детски заведения - ОДЗ „Радост” и „Пролет”, СОУ „Д-р Петър Берон” (гр. Костинброд) и ОУ „Отец Паисий” (с. Петърч). В тях се обучават общо 1 156 деца.
По проекта бяха модернизирани и подновени отоплителни и мълниезащитни инсталации. Беше извършена подмяна на стара дървена дограма с нова PVC дограма и беше направена топлоизолация на външни стени, покриви и подове.
“Средствата, които усвоихме по ОП “Регионално развитие”, помогнаха на общината да изгради една съвременна и модерна училищна база, такава, каквато нашите деца заслужават. Очаква се значително да се намалят разходите за поддръжка и отопление”, коментира още Трайко Младенов.

Преди

Сега

Преди

Сега


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg