EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Костинброд закупи техника за зелени отпадъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Костинброд закупи техника за зелени отпадъци

mail07:10 | 11.10.2023прегледи 546 коментарикоментари 0


Община Костинброд закупи нова комунална техника за транспортиране на зелени отпадъци. Част от техника, която Общината е закупила, е: сметоизвозващ камион, камион за разтоварване, контейнеровоз, багер, самосвал оборудван с инвентар за зимно почистване, сметоизвозващ камион, обслужващ трудно достъпни места и комбиниран багер. Това посочват от общинския пресцентър. 

Оттам добавят, че ще бъдат доставени и сметоизвозващ камион за разтоварване на подземни контейнери и самосвал, оборудван със система за миене.

Комуналната техника е закупена с отчисления, които община Костинброд заплаща по сметка на Регионална инспекция по околна среда и водите - София при депонирането на твърд битов отпадък на регионалното депо. Натрупаните отчисления могат да се ползват за закупуването на транспортно- комунална техника, обезпечаваща функционирането на общинската система за управление на отпадъците, допълват от Община Костинброд. 

Общината ще продължава да закупува комунална техника до пълното оборудване за една екологично чиста община, посочват още от пресцентъра на местната Община.

През летния сезон Община Костинброд закупи две комунални многофункционални машини за почистване на улиците и поддържане на зелените площи в града и прилежащите села. Като те също са закупени с отчисления. 

 

 

/ВД/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg