EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корпоративните мрежи все по-уязвими

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративните мрежи все по-уязвими

mail13:00 | 08.06.2010прегледи 659 коментарикоментари 0


Близо 50% от бизнес организациите имат уязвимости с висока степен на риск в своите компютърни мрежи, сочи ново изследване на финландския университет Аалто (бивш Хелзинкски технологичен университет), разпространено от шведската компания Outpost24. Фирмата стъпва на българския пазар с две свои решения за проактивна защита на корпоративните мрежи - Outscan (за оценка на външната уязвимост) и HIAB (Hacker In A Box – за вътрешна сигурност).
„Навлизането на все по-нови приложения за управление на бизнеса, корпоративна комуникация и сътрудничество между служителите превръща информационната сигурност в критичен елемент за успешното развитие на всяка фирма, без значение колко голяма е тя. С увеличаване зависимостта ни от информационните технологии последиците от атаките стават все по-сериозни. Жертвите търпят загуби, свързани не само с нарушаване на работния процес, но и с лоша публичност и разгласяване на поверителна информация. В днешната постоянно променяща се среда инвестициите в защитни стени и антивирусни програми не са достатъчни. Единствено използването на проактивни средства за защита, които непрекъснато идентифицират рисковете за сигурността, гарантира ефективното управление и намаляване на риска“ - посочи Цвета Димитрова, Регионален мениджър за България.
Тя добави, че единствено превантивният подход дава известни гаранции на компаниите, че тяхната фирмена информация няма да бъде компрометирана, но за съжаление той все още не е достатъчно популярен. При близо две трети от организациите, участвали в проучването на Университета Аалто, са открити уязвимости в техните точки за достъп до Интернет, а средният брой на засечените уязвимости в един хост е 12.5. Изследването е проведено в края на 2009 г. и началото на 2010 г. сред финландски компании, като за сканиране е използвано решението Outscan на компанията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg