EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Корабни макети от 12 държави в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корабни макети от 12 държави в Бургас

mail13:04 | 19.08.2019прегледи 599 коментарикоментари 0


Сто и осемдесет настолни корабни модели от 12 държави ще бъдат експонирани в залите на културния център "Морско казино" в Бургас. Моделите ще бъдат разпределени в различни секции - ветроходни кораби, моторни кораби, миниатюри, части и корабни съоръжения, модели построени в бутилка. Това съобщиха от пресслужбата на местната община.
Изложението ще бъде открито на 1 септември.
Участници от Англия, Италия, Хърватска, Чехия, Полша, Румъния, Беларус, Русия, Украйна, Казахстан, Румъния ще покажат най-елитните корабни модели в Европа. Българската федерация по корабомоделен спорт ще бъде представена от 30 модела, нови и такива, които се строят в момента. Специално за първенството ще пристигне току - що завършеният модел на бижутера Евгени Епур. Руският линеен кораб от 19-и век се превръща в истинска сензация на конкурси и първенства. В Бургас ще бъде представен за първи път в завършен вид.
Сред най-интересните експонати в изложбата ще бъдат корабът "Жасинт" на Славян Нарлев, тежка фрегата "Белана" на Любомир Ненов, фрегата "Венос" на Йордан Яйманов, линеен кораб "Бисмарк" на Никола Друмев. Всички те са отличени със златни отличия на Световни и международни турнири.
Моделите ще се оценяват от жури, състоящо се от лицензирани международни съдии. Оценките ще се поставят като моделите се представят на съдийската маса от автора, заедно с корабостроителната документация, по която са строени. Съдиите ще оценяват както документацията, така и модела - доколко са достоверни, прецизност и мащабност на работата.
Специален гост на Форума ще бъде вицепрезидентът на Световната организация "НАВИГА" Димитрий Калмиков. Главен съдия на шампионата ще бъде Мартин ван Гелдерен от Холандия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg