EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Консултации България-Естония-Австрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Консултации България-Естония-Австрия

mail09:44 | 01.06.2017прегледи 839 коментарикоментари 0


Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова проведе поредния кръг от консултации между държавите от председателското трио - Естония, България и Австрия. Участие в срещата взеха и представители на Генералния секретариат на Съвета на ЕС, съобщиха от министерството.
Министър Павлова е изразила удовлетвореността на страната ни от доброто сътрудничество между държавите от Тройката по време на целия процес на консултациите и от постигнатия резултат. Тя е изразила увереност, че то ще продължи и дори ще се задълбочи по време на трите предстоящи председателства.
В рамките на дискусия е бил потвърден финалният текст на Програмата на Съвета на Европейския съюз /1 юли 2017 г. - 31 декември 2018 г./, която предлага ориентирани към бъдещето приоритети, съсредоточени върху очакванията на гражданите, съвместното преодоляване на общите предизвикателства и достигането до реални резултати. Нейният фокус и приоритети отразяват стратегическия дневен ред на Европейския съюз.
Основните акценти в Програмата са поставени на - Съюз на работни места, растеж и конкурентоспособност, с фокус върху единния пазар, предприемачеството и създаването на работни места, устойчива околна среда, инвестиране в бъдещето, икономически и паричен съюз; Съюз, който защитава всички свои граждани с фокус върху социалното измерение, и по-специално към Европейския стълб за социални права, равното третиране и недискриминацията, насърчаване на социалната справедливост, борбата срещу бедността и социалното изключване; равенството на половете; модернизиране на обучението, отчитайки ролята на учителите и училищните лидери; Енергиен съюз с насочена към бъдещето политика в областта на климата; Съюз на свобода, сигурност и правосъдие и Съюзът като мощен фактор на световната сцена с фокус върху прилагането на Глобалната стратегия на ЕС; миграцията; разширяването и Западните Балкани; стабилизиране на съседните на ЕС региони; засилване на сътрудничеството отвъд съседните на ЕС региони; политиката за сътрудничество и развитие и търговията.
Предстои Програмата на Съвета на Европейския съюз /1 юли 2017 г. - 31 декември 2018 г./ да бъде одобрена от Съвета по общи въпроси на 20 юни т.г. и подписана от тримата премиери на Естония, България и Австрия в рамките на заседанието на Европейския съвет на 23 юни 2017 г.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965