EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Константин Каменаров е новият шеф на БНТ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Константин Каменаров е новият шеф на БНТ

mail11:42 | 23.08.2017прегледи 9638 коментарикоментари 0


Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ, съобщи обществената телевизия. Той получи 4 от 5 гласа от членовете на СЕМ. За него гласуваха Бетина Жотева, Розита Еленова, Мария Стоянова, и председателят София Владимирова. Фаворит на Иво Атанасов беше Валерий Тодоров.Кандидати за поста генерален директор на БНТ бяха още Емил Кошлуков, Иван Гарелов, Тома Иванов и Сашо Йовков.

През изминалите два дни шестимата кандидати за поста представиха концепциите си за управление пред медийния регулатор и отговаряха на въпроси на членовете на СЕМ.

"Панорама" ще се излъчва в събота или в неделя - това е една от най-революционните идеи в концепцията на Константин Каменаров, който я представи пред Съвета за електронни медии в конкурса за генерален директор на БНТ, припомня в. "24 часа".

Другата му революционна идея е да има само две двойки водещи на централната емисия "По света и у нас". Те или ще се сменят през седмица, или единият екип ще води от понеделник до петък, а другият - през уикенда.

По думите на Каменаров БНТ няма нужда да се конкурира ненужно с големите търговски телевизии, тъй като тя е реална алтернатива на комерса. Има предимството да произвежда продукти, които не са комерсиални.

Една от мечтите на Каменаров е да създаде "БНТ академия", която да е с контакт с всички университети, където се обучават журналисти, фотографи, оператори. Техните продукти и съдържание може да са в порталите на БНТ.

БНТ публикува акценти от изслушването:

По време на изслушването си пред СЕМ Константин Каменаров заяви, че неговата концепция е базирана на реални и постижими идеи при консервативно финансиране. Подчерта, че бюджетът, с който разполага в момента обществената телевизия, е крайно недостатъчен и даде пример, че преди 15 години той е бил в два пъти по-голям размер.

Според Каменаров новините и публицистиката са гръбнакът на обществената телевизия, който се е доказал във времето и "По света и у нас" се е превърнал в безспорен лидер в телевизионния пазар. Но за да не останат те "самотен остров", както се изрази той, в БНТ изключително важна е програмата, за да може БНТ да се превърне в една истинска алтернатива на комерсиалните телевизии.

Според него БНТ трябва да фокусира целия си технически и човешки ресурс, за да произвежда все по-качествен продукт.

По отношение на маркетинга според Каменаров трябва да се създаде звено, което да работи в посока на допълнително финансиране и привличане на допълнителни средства, като това може да стане чрез привличане на средства по европейски програми. Не изключи и възможността допълнителни средства да се привличат чрез работа по проекти заедно с големите корпорации като според него това по абсолютно никакъв начин няма да попречи на изпълнението на обществената мисия и функция на БНТ.

Смята, че се спекулира и с начина, по който се изчислява час програмата в момента, като бюджетът на БНТ се разделя на часовете. Според него от този бюджет трябва да се извадят разходите за работни заплати и техника например. По отношение на визията постави изключително голям акцент, защото според него визията е нещото, което продава продукта на телевизиите в наши дни.

По отношение на програмата според Каменаров трябва да има един основен, централен, политематичен канал и букет от други програми като БНТ1 трябва да остане този канал, а БНТ2 ще се фокусира върху култура и образование.

Според него трябва да се помени философията на вземане на решения при произвеждането на продукти в БНТ за това е необходимо да се създаде Библия със златни правила, които да важат за всички.

БНТ има нужда от програмна, финансова и технологична дисциплина каза още Константин Каменаров.

Снимка: Фейсбук


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960