EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Компания откри поевтиняване на компресирания газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Компания откри поевтиняване на компресирания газ

mail14:00 | 22.11.2010прегледи 655 коментарикоментари 0


Предприемачи са създали революционна, патентована технология, която би могла да намали оперативните и капиталови разходи за компресия на природен газ с повече от 30%. Екипът на OsComp Systems of Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra от Доминиканската република спечели 6-тите годишни награди на Intel в състезанието Intel+UC Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge в Университета на Калифорния в Бъркли, което цели да подкрепи и популяризира предприемачеството в глобален мащаб. Победителите получиха от Intel Foundation награда от 25,000 долара.
Второ място бе присъдено на Magoosh от University of California, Berkeley за тяхната технология за персонализирана академична подготовка за тестове, която позволява на студентите да учат чрез кратки видео форми, които доставят съдържанието според силните и слабите страни на всеки студент. Трето място зае ADTELLIGENCE от Университета в Манхайм, Германия, за технологичната платформа за рекламно таргетиране в социалните мрежи, която позволява на рекламистите да таргетират своите кампании по-точно, и да увеличат приходите от онлайн пазаруване на база реални данни от потребителите на социални мрежи, или single sign-on services като Facebook, Connect and Open Social.
Състезанието се проведе в Haas School of Business в University of California, Бъркли, Калифорния, като участваха 27 отбора от 19 страни, сред които и български отбор с приложението OpenBuildings - енциклопедия на сградите по света, която може да се редактира. OpenBuildings създава директория със сгради, която може интелигентно да филтрира информацията, и позволява на посетителите лесно и бързо да намират архитектурата, която ги интересува.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg