EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Колко сигурни са хотелите?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Колко сигурни са хотелите?

mail09:05 | 07.12.2020прегледи 559 коментарикоментари 0


Българската туристическа платформа Luxury Discounts въвежда редица изисквания за безопасност към партньорските хотели и къщи за гости.Това включва начините, по които хотелите гарантират спазването на изискванията за социална дистанция, ограничаването на физическия контакт между гостите, както и между тях и персонала, осигуряването на лесен достъп до дезинфектанти и хигиената в стаите, фоайетата и ресторантите.

“Добрата новина е, че много от тези изисквания по принцип са залегнали в дейността на хотелите, поради естеството на бизнеса им и техните екипи имат опит и наложени практики по отношение на почистването, хигиената и дезинфекцията. Въпреки това сегашната обстановка предполага отделяне на по-сериозно внимание върху тези въпроси и от наша страна също ще изискваме грижата за здравето на гостите да бъде приоритет на всеки партньор, с който работим” - споделя  Свилен Петков, съосновател на туристическата платформа. Припомняме, че тя е първата българска онлайн услуга, предоставяща ексклузивен достъп до първокласни възможности за почивка на много по-достъпни цени.

“От ключово значение за туризма в този момент е, клиентите на българските хотели и къщи за гости да бъдат сигурни, че се намират в безопасна среда, за да могат пълноценно да се насладят на почивката си. Затова и за нас безопасността и здравето на хората са основен приоритет и ние гарантираме, че обектите, които са наши партньори, отговарят напълно на поставените заради коронакризата изисквания” - добавя още Свилен Петков. Той описва и най-добрите практики в хотелите, създаващи сигурна и безопасна среда за туристите:

Системи за дезинфекция и проветряване

Много хотели и дори къщите за гости вече са поставили още на входа си дезинфекциращи системи за хигиенизиране на ръцете и почистване на краката на посетителите. Всички помещения се проветряват редовно или се осигурява по друг начин достатъчно активна циркулация на въздуха в тях.

Как се почистват стаите и ресторантите

От ключово значение е стандартното почистване на стаите след напускането им от гости на хотела вече да включва надлежно дезинфекциране на брави, ключове за осветление, дистанционно управление за телевизора, както и други повърхности, които се докосват често от посетителите. Някои големи вериги хотели са възприели практиката да поставят табели на стаите си, показваща кога са почистени и от колко време не са използвани. Масите в ресторантите също се дезинфекцират много по-често от преди.

Използване на предпазни маски

Влизането в много хотели е възможно единствено с маска или друго предпазно средство. Те, разбира се, са задължителни и за всички членове на персонала. Все повече хотели предоставят маски и шлемове безплатно на своите клиенти.

Ограничаване на поводите за физически досег

Хотелите предлагат допълнителни възможности за безкасови разплащания, които да заместят досега с пари, както и даването на пакетирана закуска в стаята сутрин като алтернатива на шведската маса в ресторанта. На все повече места можем да видим осветление с фотоклетка и други умни методи за управление с глас или жестове.

Маркировки, улесняващи социалната дистанция

Сред останалите нововъведения е поставянето на специална маркировка на пода, която да напомня на посетителите да спазват социална дистанция. Различни стрелки и знаци показват и как гостите да се придвижват в общите пространства, така че да не се сблъскват с много други хора.

Ограничения във фитнеса, спа центъра и ресторанта

В хотелите, чиито фитнеси и спа центрове са отворени, се допускат ограничен брой посетители. Ресторантите, от своя страна, осигуряват достатъчно свободно пространство, така че да е възможно спазването на социална дистанция по време на обяда и вечерята. Много заведения дори раздават маски и хигиенизиращи кърпички на клиентите си.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg