EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Колективен иск срещу Volkswagen

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Колективен иск срещу Volkswagen

mail12:39 | 06.11.2018прегледи 651 коментарикоментари 0


Германски организации за защита на потребителите са внесли в съда колективен иск от над 240 страници срещу автомобилостроителя Фолксваген (Volkswagen), информира електронното издание на в. "Тагесшпигел". 

Потребителите са представлявани от асоциацията за защита на потребителите VZBV и Съюзa на германските автомобилистите - ADAC.  VZBV е внесла жалбата в съда в Барауншвайг още през нощта по факса, като изпращането на документа е отнело близо 40 минути. От 1-ви ноември т.г. влиза в сила нов закон в Германия, позволяващ на потребителите колективно да съдят компании за щети. Според закона колективните компенсации трябва да засягат определен брой ищци, които трябва да бъдат представени от асоциация за защита на потребителите. 

Федералният министър на правосъдието Катарина Барли очаква това да бъде само първата жалба от вълна подобни искове и по нейни изчисления от новата възможност могат да се възползват над 2 милиона потребители. Според процедурата самите потребители не са изложени на финансов риск, но трябва да се регистрират в специален регистър, за да се включат в иска. Те могат да потърсят обезщетение и индивидуално. 

VZBV се надява чрез жалбата да извоюва обезщетения за собствениците на дизелови автомобили, чиито коли са загубили от стойността си заради скандала дизелгейт. Целта е те да могат да си възстановят цена, на която са купили колите. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg