EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кой ще е туристическият лидер на света?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кой ще е туристическият лидер на света?

mail16:45 | 20.11.2018прегледи 537 коментарикоментари 0


Според експертите на консултантската изследователска компания Euromonitor International, която представи годишния си анализ „Мегатенденции, които определят бъдещето на пътуванията" Франция  повече от 20 години е най-посещаваната дестинация в света. Само през 2018 г. 89 милиона туристи са посетили страната. Много скоро обаче тя може да загуби лидерската си позиция на най-посещаваната страна.

В анализа се посочва, че до 2030 г. Китай може да стане лидер, като резултат от изпреварващия растеж на икономиките на азиатски страни в сравнение с Европа и Америка, както и с увеличаването на азиатската средна класа.

Притокът на туристи в Китай от страни като Виетнам, Южна Корея и Япония постоянно ще се увеличава. Освен това не са за подценяване  мерките,  предприети от китайското правителство за развитие на туристическата инфраструктура, както и опитите да се направи държавната политика по-дружелюбна към туристите и задоволяване на повече техни желания.

Китай ще стане не само най-посещаваната страна в света, но и най-голямата страна-източник на туристи до 2030 г. По този показател най-многолюдната държава в света ще изпревари сегашните лидери - САЩ и Германия. Вътрешният туризъм в Китай е голям бизнес и затова на този отрасъл се отделя много голямо внимание. Затова през последното десетилетие са направени много инвестиции за подобряване на инфраструктурата и стандартите за обслужване. Предварителните данни сочат, че през 2018 година ще бъдат отчетени 4.7 милиарда пътувания в Китай (китайци и чужденци), а през 2023 г. се очаква да достигнат 6.7 милиарда пътувания.

През 2018 г. 100 милиона китайски туристи се очаква да посетят други държави. Според прогнозите, през 2030 г. тази цифра ще се увеличи до 250 милиона.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg