EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КНСБ с рецепта за 10 сектора от индустрията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КНСБ с рецепта за 10 сектора от индустрията

mail10:00 | 24.06.2014прегледи 702 коментарикоментари 0


Представянето на разработки и анализи в 10 сектора на индустрията, с конкретни предложения и стъпки какво трябва да се направи на секторно ниво за възстановяване на икономиката в България, започва КНСБ. Това обяви пред журналисти в Кърджали президентът на конфедерацията Пламен Димитров.
Началото ще бъде дадено с анализи и конкретни стъпки в сектора "металургия" на специална кръгла маса на 25 юни в София. В нея са поканени браншови организации, браншова камара, експерти, политици. По думите на Пламен Димитров, не става въпрос за възстановяване на мощности, а как да бъдат надградени реално съществуващите с нови мощности и нови работни места в съответните региони, близки до източника на суровина. Като пример той посочи, че "в момента сме на едно от добрите места в добива и обработката на руди". Това е първата от четири области,която ние смятаме, че трябва да бъде поставена на масата на диалога, каза Димитров.
Втората област е социалната сфера, и по-конкретно пенсионната и здравната система. Стаж и възраст, категорийни работници и криминализиране на укриването на осигурителните вноски за нас са поне трите проблема, които минимум трябва да бъдат решени в този диалог, допълни Димитров.
Като третата област той посочи пазара на труда и образованието - в частност професионалното образование. Според КНСБ въвеждането на дуалната система трябва да се тества в няколко училища още през тази година, преди да се пристъпи към въвеждане на промените.
Не на последно място, на масата на диалога ще бъдат поставени правото на сдружаване, в това число и на синдикално такова, колективното договаряне и правото на стачка. Те трябва да бъдат вкарани в рамките на политическия диалог, с оглед на връщането на доверието на българите в политическата система и в това, че тя действа демократично, каза още Пламен Димитров.БТА
 


Тагове: КНСБ, индустрия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg