EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кметът на Истанбул подаде оставка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кметът на Истанбул подаде оставка

mail09:10 | 23.09.2017прегледи 7872 коментарикоментари 0


Кметът на Истанбул обяви, че подава оставка, без да посочва конкретна причина за решението си. Кадир Топбаш бе градоначалник на мегалополиса в продължение на 13 години. Изявлението му бе предадено по телевизия Хабертюрк и цитирано от агенция ТАСС.

"Не оставям града с дългове. Искам да благодаря на всички, които работеха с мен. С всичките ни сътрудници се стараех да служа на този град", каза той.

"Оттеглих се от кметския пост, но все още не напускам партията си", обяви Топбаш пред журналисти, без да дава повече информация относно причините.

Световните медии обаче припомнят, че Топбаш беше под голямо напрежение в последно време, тъй като през септември миналата година турската полиция арестува зет му за връзки с Фегулах Гюлен, когото Турция посочва като организатор на провалилия се опит за преврат в страната през юли миналата година.

По време на априлския референдум за разширявяване на властта на Ердоган, Истанбул даде отговор "не" наред с Анкара.

Освен това в рамките на последните си обръщения Ердоган неведнъж заявяваше, че възнамерява да обнови състава на управляващата партия и да я направи по-млада и динамична - цел, в която 72-годишният кмет на Истанбул вероятно не се вписва./БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg