EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кметът на Бургас недоволен от АПИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кметът на Бургас недоволен от АПИ

mail10:30 | 11.07.2014прегледи 1599 коментарикоментари 0


Кметът на Бургас Димитър Николов изпрати поредно писмо до държавната Агенция "Пътна инфраструктура" в което отново алармира за некачествения ремонт на надлез "Владимир Павлов".

Само за три години, откакто бе изцяло ремонтиран, настилката на моста дава периодични дефекти, което създава риск за безопасността на движението. Агенцията вече няколко пъти изпраща в пик сезона ремонтни екипи, които извършват кърпежи, но те са с краткотраен ефект и създават предпоставки за катастрофи.

Надлезът е част от държавната инфраструктура и за поддръжката му отговаря АПИ, която е избрала и фирмата - изпълнител на ремонта.

В Община Бургас има десетки жалби на граждани за извършващите се в пика на летния сезон с огромен автомобилен трафик ремонти, които освен, че блокират движението са изключително неефективни. Във вторник там отново се случи тежка катастрофа с ранена жена.

В писмото до АПИ Николов настоява, държавата да изпрати комисия в най-кратки срокове, която да извърши конструктивен оглед, както и лабораторни изследвания на качеството на асфалта и фугите, и да предложи спешен план за трайно решение на проблема. Община Бургас ще съдейства на АПИ да потърси съдебна отговорност от фирмата- изпълнител, тъй като до момента в ремонта на надлеза са изсипани над 2 600 000 държавни средства.

Проекти в развитие

Нови междублокови пространства, детски и спортни площадки, изграждане на улици, осветление и десетки нови паркоместа. Това е предвидено да се случи в най- големия жилищен комплекс "Меден рудник". Масовото облагородяване е залегнало в Интегрирания план за градско развитие. С предвидените проекти в него ще се кандидатства по европейски програми, за да се осигури финансиране.

Предвижда се запустели и неподдържани големи междублокови пространства да се превърнат в зелени зони за отдих и спорт. Детските площадки ще отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност, като съоръженията ще бъдат съобразени с възрастта на децата, които ще играят там. Ще се стартира с облагородяването на 5 големи междублокови пространства, като нови паркоместа ще заменят старите ръждясали гаражи. Те ще бъдат с монтирано ново осветление и видеонаблюдение. Във всички зони ще бъдат изградени и достъпни маршрути за майки с колички и хора с двигателни увреждания.

Две нови улици ще свързват пешеходно и транспортно големи зони в комплекса. По тях ще се осъществява вече и автомобилна връзка. Предвидено е и изграждането на велоалеи, както и зони за спорт и отдих.

Основната цел на проекта е да се създаде максимален комфорт за живот и отдих на живеещите в комплекса, което ще стане факт с проектите, които община Бургас ще реализира през следващия програмен период 2014- 2020 г.
 

Източник и снимка: Община Бургас


Тагове: Бургас, надлез, АПИ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048