EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кметове:2014 нулева за еврофондовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кметове:2014 нулева за еврофондовете

mail06:45 | 15.10.2013прегледи 1005 коментарикоментари 0


Кметовете потвърдиха предположенията, че следващата година може да се окаже нулева за усвояването на евросредства. Това стана ясно на годишната среща на местните власти в Албена.
Изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова увери, че предупрежденията им към предишните управяващи, в лицето на министъра по усвояване на европейските средства Томислав Дончев, датират от три години.
Ние казвахме: "Много бавно се действа". "И Европа, казва, не е готова", вярно, не е готова, "Ама Европа не е приела рамката", вярно, не е приела. Какво искаме да кажем с това? Да и нашият страх е, че 2014 ще е нулева, ние го твърдим от три години. Правете нещо, че да имаме готовност за 2014. Каквото зависи от нас, ние сме готови с проекти.

За да се подобри достъпът до европейските средства е необходим интегриран подход. Общините настояват за по-добро планиране и координация между отделните програми. Трябва да има траен регламент при споделената отговорност за финансовите корекции по европейските проекти, смята Тодор Попов, председател на сдружението:
Има воля, поне такава информация получих и то от най-високи нива, да се опростят и да се кандидатства с едни апликационни форми по всички оперативни програми. Защото сега са един куп неща. /БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg