EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Климатични промени в САЩ = милиарди загуби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Климатични промени в САЩ = милиарди загуби

mail12:00 | 25.06.2014прегледи 1704 коментарикоментари 0


Годишните загуби от урагани и други крайбрежни бури при недвижимите имоти ще достигнат $35 млрд., спадът на реколтата ще бъде 14%, което ще струва на зърнените производители десетки милиарди долари, а горещите вълни, водещи до повишаване на потреблението на електроенергия, ще струват на потребителите до $12 млрд. годишно. Това са прогнозите за икономическите разходи, които промените в климата ще донесат на САЩ през следващите 25 години, се посочва в доклад, цитиран от Ройтерс. И това е само началото - цената може да скочи до стотици милиарди долари до 2100 година, отбелязва агенцията.
Анализът е най-подробният правен досега за потенциалните икономически последици от климатичните промени за САЩ, посочва климатологът Майкъл Опенхаймър от Принстънския университет. Докладът се появява три седмици, след като президентът Барак Обама разпореди на американските регулаторни органи да предприемат най-строгите досега мерки за намаляване на емисиите, предизвикващи парников ефект, включително изискване електроцентралите да намалят въглеродните си емисии с 30% до 2030 година спрямо равнището от 2005 година. В доклада, озаглавен "Опасен бизнес", заключенията за намаляването на реколтата или другите последици от климатичните промени са направени не на базата на компютърни прогнози, които често са оспорвани от хората, настроени скептично към промените в климата, а са изготвени въз основа на данни за предишни горещи вълни.

До средата на века крайбрежна недвижима собственост на стойност $66 млрд. до $106 млрд. ще бъде под морското равнище. Има 5-процентова вероятност до 2100 година загубите да достигнат 700 милиарда долара, като средната годишна загуба от повишаването на океанското равнище се изчислява на $42 млрд. до $108 млрд. по Източното крайбрежие и Мексиканския залив. Потреблението на електроенергия ще скочи, тъй като хората ще имат нужда от климатици, за да оцелеят, натоварвайки мощностите за производство и пренос на електроенергия. Вероятно ще се наложи да бъдат построени производствени мощности до 95 гигавата през следващите 5 до 25 години или около 200 средноголеми електроцентрали на въглища или газ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg