EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Китайски милиардери нелюбезни към Гейтс и Бъфет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайски милиардери нелюбезни към Гейтс и Бъфет

mail09:45 | 09.09.2010прегледи 1391 коментарикоментари 0


Китайските милиардери с неохота приемат предложението за среща с американските им колеги Бил Гейтс и Уорън Бъфет, които искат да им обяснят какво ги е накарало да дарят половината от богатството си за благотворителни цели, съобщават китайски медии, цитирани от Франс прес.
В Китай има най-много доларови милиардери след Съединените щати , но малцина от тях досега са отговорили положително на показа за вечеря на Гейтс и Бъфет на 29 септември в Пекин, отбелязва агенция Синхуа.
Според сп. "Форбс" в Китай има 64-ма доларови милиардери спрямо 403-ма в Съединените щати.
Говорителят на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс в Китай заяви, че среща затруднения да получи потвърждение за присъствието на вечерята на около 50 поканени. Член на управителния съвет на фондацията твърди, че досега са получени само две потвърждения.
Бил Гейтс и Уорън Бъфет идват в Китай, за да видят дали има възможност за бъдещо сътрудничество в благотворителната област, посочи по-рано тази седмица президентът на фондацията Е Лей пред в. "Чайна дейли". Бъфет от своя страна уточни, че стъпките му в Китай, които иска да продължи и в Индия, предвиждат "да се сподели малко опит с местни хора". "Бихме били възхитени, ако те пожелаят да приемат тази идея,  която намираме за добра", добави той.Един единствен китайски милионер, Чън Гуанбяо, досега е последвал примера на американските милиардери, заявявайки, че ще завещае цялото си богатство от 735 милиона долара за благотворителни цели след смъртта си. 

 

 


Тагове: Гейтс, Бъфет, Китай
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg