EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай строи вагони за БДЖ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай строи вагони за БДЖ

mail12:04 | 17.01.2011прегледи 1317 коментарикоментари 0


Китайска фирма проявява интерес към производство на жп вагони в България. Това каза в сутрешния блок на БНТ транспортният министър Александър Цветков.Този интерес е съвсем конкретен и в края на месеца в у нас ще пристигне китайска делегация, която конкретно да проучи възможностите, съобщи още той.Цветков добави, че се предвижда обновяване на парка от вагони. До края на 2011 година ще бъдат получени 30-40 чисто нови спални вагона.
Негативната тенденция в БДЖ е преодоляна. Министър Цветков посочи, че заемът, който получават железниците, ще бъде използван за преструктуриране, за да има финансови резултати. Според министъра не може да се направи нещо много радикално и много бързо.
ЖП транспортът навсякъде в Европа е дотиран. Отпускат се субсидии от държавата. Това е най-екологичният транспорт. В случая преди говорихме за спасяване на БДЖ. БДЖ вече е спасена и се говори вече за положителни финансови резултати, изтъкна той.
По думите на Цветков 30-процентни съкращения в БДЖ няма да има. Той посочи, че за последната година има 1074 посегателства върху ЖП инфраструктурата в страната. Те са малки посегателства, но може да доведат до страшни последици. Тези посегателства трябва да престанат, категоричен е транспортният министър.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg