EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Китай се бори със сушата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай се бори със сушата

mail17:35 | 19.08.2022прегледи 990 коментарикоментари 0


Китай предприема спешни мерки за осигуряване на повече вода за пострадалия от сушата басейн на река Яндзъ, като отпуска финансова помощ, опитвайки се по изкуствен начин да предизвика валежи и да разработва нови източници за доставка на вода, в момент когато рекордната гореща вълна нанася щети върху насажденията и добитъка, предаде Ройтерс.

Министерството на водните ресурси каза, че сушата в басейна на река Яндзъ "неблагоприятно засяга осигуряването на питейна вода за хората от селскостопанските райони и за добитъка, както и за растежа на насажденията".

Министерството призова властите на провинциите да извършат внимателна оценка на засегнатите от сушата райони и да разработят планове за поддържане на водоснабдяването, включително временни прехвърляне на на вода, разработване на нови водоизточници и разширяване на мрежата от тръби.

За да увеличи количествата вода надолу по течението, през следващите 10 дни най-голямата китайска ВЕЦ "Трите клисури" ще увеличи също пропускането на вода с 500 млн. куб. метра.

Фабрики в Югозападен Китай бяха затворени, след като резервоарите, използвани за генериране на енергия от вода, спаднаха до ниски нива на фона на тежката суша, отбелязва Асошиейтед прес.

Компании в провинция Съчуан, включително производители на соларни панели, цимент и урея затвориха или намалиха производството си, след като им беше разпоредено да пестят енергия в продължение на пет дни. Това се случи, след като нивата на резервоарите спаднаха, а потреблението на енергия за климатици скочи заради рекордните температури.

Енергийна компания в град Дачжоу, провинция Съчуан, където живеят 3,4 милиона души, наложи спиране на тока за по два и половина часа тази седмица, а сега ги увеличи до три часа, съобщи шанхайското електронно издание "Пейпър". Вестник "Секюритис таймс" съобщи, че на офис сградите в столицата на провинцията град Чънду е наредено да спрат климатиците си.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg