EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай се бори с рекламата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай се бори с рекламата

mail10:34 | 08.10.2018прегледи 540 коментарикоментари 0


Китайските власти обявиха началото на тримесечна кампания за борба с радио и телевизионната реклама, нарушаваща законодателството на страната, предаде ТАСС. 

Според Главното държавно управление по въпросите на радиото и телевизията кампанията е насочена към борба с рекламата, съдържаща вулгарно, преувеличено, лъжливо и въвеждащо в заблуждение съдържание. Под строг конрол попадат и рекламни клипове с продължителност, превишаваща установената от закона норма, или нанасящи щети на физическото или психическо здраве на непълнолетните. 

Взетите мерки ще бъдат съсредоточени най-вече към рекламите на медикаменти, стоки с медицинско предназначение, козметични продукти и различни финансови продукти. 

От началото на годината Китай води активна кампания срещу незаконни стрийминг платформи, онлайн игри и други видове незаконно интернет съдържание. Наред с информацията с порнографски и насилствен характер, към забраненото съдържание се включват хазартни игри, услуги на гадатели и шамани, както и публикации, пропагандиращи принципите на ЛГБТ-движението. В Китай е създадена и специална гореща линия, по която гражданите могат да съобщят за нарушения, свързани с пропаганда на насилие и неморално поведение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg