EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай: Ръст на градската заетост с 8,98 млн. души

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Ръст на градската заетост с 8,98 млн. души

mail16:30 | 23.10.2020прегледи 576 коментарикоментари 0


През първите три тримесечия градската заетост в Китай се е увеличила с 8,98 милиона души, достигайки определената от правителството годишна цел. Процентът на безработица остава стабилен и през септември той е бил 5,4%, спадайки от 6,2% в началото на тази година, съобщи говорителят на Националното статистическо управление Лиу Айхуа.

Данните също показват, че новозавършилите университети и нискоквалифицираните работници от селските райони изпитват най-големи трудности в намирането на работа.

Лиу Айхуа каза, че заради влиянието от COVID-19 и последвалото спиране и ограничаване на производството, както и прекратяването на мащабни дейности по наемане на персонал, завършилите висши учебни заведения и гимназии имат сериозни трудности в търсенето на работа. През септември обаче ситуацията се е подобрила значително, като процентът на безработица сред младите между 20 и 24 години е спаднал с 2,4%. Заетостта при нискоквалифицираните работници от селските райони също е нараснала с 2 милиони души за септември. Но и двете групи все още намират по-трудно работа, отколкото през същия период на миналата година, посочи още Лиу Айхуа.

Правителството трябва да предприеме повече мерки за стабилизиране на пазара на труда, включително улеснявайки бизнеса и насърчавайки свободната заетост, добави говорителят.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg