EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай купува облигации на проблемите в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай купува облигации на проблемите в ЕС

mail12:00 | 22.12.2010прегледи 646 коментарикоментари 0


Китай предприема „координирани действия” за поддържане на финансовата стабилност в Европа. Сред тези действия са купуването на облигации на държавите, оказали са в центъра на дълговата криза, съобщава Financial Times, позовавайки се на европейски правителствени източници.
По думите на източниците, вицепремиерът на Китай Ван Цишан е уверил ЕС, че Китай има готовност да увеличи поддръжката си за европейските държави „в случай на необходимост”. В същото време медиите в страната отбелязват, че Китай предпочита да не навлиза в подробности под каква форма ще бъде оказана помощта за ЕС, отбелязва в. Ведомости.
Цишан не е първият китайски политик, който дава това обещание. Преди месец по време на визитата си в Португалия председател на Китайската народна република Ху Дзинтао заяви, че Пекин „предприема конкретни мерки”, за да помогне на икономиката на тези държави”. Месеци по- рано премиерът на Китай Уън Дзябао съобщи, че Китай може да увеличи инвестициите си в Гърция като купи държавни облигации.
Желанието на Китай да помогна икономиката на Европейския съюз е разбираема, тъй като ЕС е сред най- големите пазари за страната, а обемът на търговията достига $434 млрд. за 11 -те месеца през тази година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg